Sari la conținut

Au învins și au urcat în clasament

ASU Politehnica Timișoara a obținut o victorie extrem de importantă. Bănățenii s-au impus cu 4-1 în fața celor de la CS Balotești, una dintre contracandidatele la evitarea retrogradării. Alb-violeții au început meciul bine și au deschis scorul în minutul 4, prin Ghinescu, însă oaspeții n-au făcut pasul înapoi și au restabilit egalitatea prin Marciuc, în minutul 22, după o perioadă de dominare. Gazdele au făcut diferența după ceva mai mult de o oră de joc, când Birău l-a angajat ideal pe Bădăușă și acesta a făcut 2-1.

Un gol care i-a descătușat pe alb-violeți, pentru că în minutul 83, Blănaru dublează diferența de pe tabelă, din fața porții, după o așezare a lui Vucea. Peste două minute, același Blănaru a fost lansat perfect de Teuț, a scăpat singur cu Fulga și a stabilit scorul final, 4-1.

„Aveam nevoie și eu de aceste două reușite... în ultimele meciuri, cum ați văzut și voi, am jucat mai puțin, am intrat doar din postura de rezervă, în ultimele 5 minute, dacă nu mă înșel și mă bucur că am reușit să înscri și până la urmă să aduc cele 3 puncte”, a spus, la final, Ștefan Blănaru.

„Timișoara a avut bancă mult mai bună ca a noastră, a făcut două schimbări... jucători foarte buni care au făcut diferența”, a spus Cornel Nica, antrenor CS Balotești.

„Jucătorii care au intrat și-au făcut datoria... Blănaru a luptat, Vucea a primit... a avut spații largi, a putut să-și exploateze calitatea sa numărul 1, viteza și Dănăricu a dat pasă decisivă la golul 2 sau 3, toți jucătorii și-au făcut datoria astăzi”, a declarat Sorin Brîndescu, antrenorul timișorenilor.

ASU Poli reușește cel mai clar succes stagional și obține trei puncte extrem de importante, care o îndepărtează de zona retrogradării. Violeții au urcat până pe 14, cu un total de 16 puncte, cinci în plus față de Unirea Tărlungeni, prima echipă de sub linie.