Avram Iancu, maraton de înot caritabil

Data publicării:
02-avram-iancu-inotator-1-465x390
Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, deținător a 2 recorduri mondiale de natație, înoată astăzi 12 ore în scop caritabil. (VO) El încearcă astfel să strângă bani ca să ajute un copil de 7 ani din Petroșani, internat acum la spitalul Marie Curie din capitală. Avram Iancu și-a pus la bătaie și două obiecte de suflet, ochelarii și casca pe care le-a purtat când a traversat Canalul Mânecii. Aceasta vor fi licitate, iar banii vor fi folosiți pentru tratamentul lui Patrick.

Maratonul de inot al lui Avram Iancu a început în aceasta dimineata la ora 9. Timp de 12 ore, bibliotecarul înoată ca sa strângă banii necesari familiei lui Patrick, un băiat de 7 ani din Petroșani, diagnosticat cu o boală incurabilă.

"Am zis de ce nu, să pun la bătaie casca și ochelarii de înot cu care am traversat Canalul Mânecii, le-am scos la licitație, înot 12 ore pentru această cauză și mă bucur foarte mult că oamenii au licitat", spune Avram Iancu.

Totul a pornit după ce tatăl băiatului a postat o fotografie pe Facebook și a povestit despre greutățile financiare cu care se confruntă familia sa, mai ales de când micuțul s-a îmbolnăvit. Nu doar Avram Iancu a decis să ajute necondiționat, ci si un prieten al acestuia, pasionat de atletism.

"Am încercat să găsesc o metodă să pot să-l ajut și ce știu să fac e să alerg și atunci am zis că o să alerg și voi încerca să vând km pe care îi fac oamenilor care vor să doneze. I-am zis și lui Avram, și Avram la prima vorbă a și zis că facem ceva", povesteşte Daniel Mihai.

Gestul lui Avram Iancu i-a impresionat pe oamenii din comunitatea Văii Jiului. Tatăl lui Patrick, internat în prezent la spitalul de copii Marie Curie din București, recunoaste că a fost plăcut surprins de mobilizarea oamenilor din jurul său.

"Este un lucru extraordinar de frumos pentru copilul meu și pentru boala pe care o are. O grămadă de lume ne-a ajutat extraordinar de mult și le mulțumim tuturor", susţine Robert Cicio, tatăl lui Patrick.

"Cred că este un gest care ar trebui să ne trezească pe noi ca și comunitate, ca indivizi, și mi se pare foarte emoționant și un gest patriotic."

"Atrage în acest fel atenția asupra acestui copil bolnăvior care trebuie ajutat de noi, de noi toți."

În 2016, Avram Iancu a devenit primul om din lume care a traversat Canalul Mânecii fără echipament de protecție. în vara acestui an, înotătorul a stabilit un alt record mondial: a parcurs Dunărea înot de la izvoare până la vărsarea fluviului în Marea Neagră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri