Sari la conținut

Crăciun la minus două grade Celsius

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, o construcţie unică în România, a atras sute de turişti în munţii Făgăraş.

Mulţi dintre cei care au ajuns la 2.043 de metri altitudine s-au mulţumit să admire camerele.

"Aţi avea curaj să dormiţi aici? - Nu, e prea frig. Nu!", turist.

"Suntem sănătoşi. În primul rând, asta e o condiţie. - Şi, vă faceţi curaj sau de data asta, nu? - De data asta, nu, doar în vizită", turist.

Au fost şi turişti curioşi, care au vrut să încerce paturile din gheaţă măcar pentru câteva secunde.

Primii temerari care au înnoptat la Hotelul de Gheaţă în acest an au fost câţiva turişti din Marea Britanie. Noaptea trecută, le-au lăsat locul altor 20 de turişti din Australia.

"Fantastic. Chiar a fost. Acasă, de obicei avem un Crăciun cam la 38 de grade, aşa că e foarte drăguţ să vii şi să faci Crăciunul într-un castel de gheaţă", turist din Marea Britanie.

"A fost bine. Este primul meu Crăciun alb, e destul de rece aici. Dar când am dormit, a fost absolut ok. A fost unul dintre cele mai bune somnuri pe care le-am avut. A fost atât de cald. Extraordinar!", turist din Marea Britanie.

"Genial. Urma să fie un Crăciun alb, de asta am venit. - Nu v-a fost frig? - Nu, îmi place. Am sângele fierbinte", turistă din Marea Britanie.

E al 12-lea an consecutiv în care numărul locurilor de cazare de la Bâlea Lac se măreşte, artificial, pe perioada iernii.

Camera Jurassic Park este una dintre cel 15 încăperi construite anul acesta. Este decorată cu o sculptură reprezentând un dinozaur. Are doi metri lungime şi este cea mai mare din acest hotel.

Şi în noaptea dintre ani, Hotelul de Gheaţă va fi plin. Camerele au fost rezervate încă din vară.

"Petrecerea va începe aici, în Hotelul de Gheaţă, după care va continua la cabana Bâlea Lac, la cald. Vom avea, la miezul nopţii, şi un foc de artificii",Lidia Bădilă, PR Hotelul de Gheață.

Hotelul de gheaţă are doar camere duble. Cazarea pe noapte costă 100 de euro.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu