Sari la conținut

Dialog de la distanță, pe seama banilor

Duelul dintre BC Mureș Tg Mureș și BC Timișoara a reprezentat un prilej ca Dalibor Djapa să își rezolve conturile cu fosta sa echipă. Sârbul a mărturisit într-un interviu pentru site-ul totalbaschet.ro că trebuia să primească o restanță salarială de 700 de euro din partea timișorenilor la finalul partidei de luni. Baschetbalistul nu și-a primit însă banii și s-a plâns de atitudinea conducătorilor bănățeni.

„M-am lăsat păcălit de o presupusă atitudine profesionistă. Din păcate, m-am înșelat. Am insistat să rămân în contact cu ei, să îmi cer banii și m-au tot amânat de pe o săptămână pe cealaltă. Am vorbit cu Radu Țoancă, care mi-a spus că Ilie Trițoiu îmi va aduce o parte din bani luni, la meciul Timișoarei de la Mureș. Mi-a convenit ideea, mulțumindu-le. În dimineața partidei, Ilie Trițoiu a luat legătura cu mine și mi-a promis că îmi va da banii după partidă, când ne vom întâlni. Odată încheiată partida, am mers la vestiar să îl caut și era de negăsit”, a declarat Djapa, pentru totalbaschet.ro.

Managerul general al timișorenilor a ținut însă să lămurească situația și spune că orice datorie către foștii jucători vine de dinaintea preluării clubului de către SCM. Mai mult, deși recunoaște că a vrut să achite datoria, așteaptă acum un act care să ateste restanța către fostul jucător al „leilor".

„După meci, a fost cum a fost situația... numai la Djapa nu mi-a stat capul. Am plecat la drum, l-am sunat pe Cornel Lungu, poate să confirme, i-am zis că îmi cer scuze, am plecat și am uitat să îi dau banii lui Djapa , i-am scos de la bancomat din Târgu Mureș, repet, din banii mei, din buzunarul meu. Să vină Djapa cu documentul prin care face dovada că mai are de primit o anumită sumă de bani. Am mers pe bună credință că mai are de primit 700 de euro și să îi dau din buzunar, ca să fie liniște, din respect pentru că sezonul trecut ne-a ajutat foarte mult”, a replicat Ilie Trițoiu, managerul general al BCT.

Oficialii timișoreni spun că până acum nu au mai primit alte notificări din partea foștilor jucători și adaugă că nu au acces la vechile înțelegeri contractuale, acestea făcând obiect în procesul administrației locale cu Curtea de Conturi.