600 de oameni, la Maratonul Braşovului 

Data publicării:
MARATON

Startul s-a dat în Piaţa Sfatului, la ora opt fix. Cei care s-au înscris la proba de cros au terminat primii. Au avut cea mai mică distanţă de parcurs - zece kilometri.

"48 de minute, foarte slab! Mă simt foarte obosită. De-abia aseară, la 10, am ajuns acasă după un drum de Germania, deci se simte", a spus Iulia Găinaru - locul I la cros, fete.

Proba de maraton, de 38 de kilometri, i-a dus pe concurenţi până pe vârful Postăvaru. Limita a fost de opt ore, dar câştigătorul a avut nevoie de doar jumătate din acest timp, pentru a trece linia de finiş.

"Am alergat destul de tare, cel puţin la vale, a fost zăpadă, a fost gheaţă, pârtiile erau bătute şi se schia, noi eram pe margine şi schiorii treceau pe lângă noi, chiar ne gândeam că dacă aveam şi schiuri ajungeam mai repede la vale", a spus câştigătorul locului I la maraton, Ion Neagoe.

Este al patrulea an de când se organizează un maraton în oraşul de sub Tâmpa.

"Sunt concurenţi de peste tot din ţară, sunt şi din străinătate, din şase ţări, cinci din UE şi SUA", a declarat Emanuel Dobrinoiu - organizator

Taxa de participare a fost de 60 de lei pentru proba de cros şi de 90 de lei pentru maraton şi semimaraton. Premiile constau în bani, dar şi în echipament sportiv.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri