Sari la conținut

65 de ani de la înfiinţare

Studenţii facultăţii de Alimentaţie Publică şi Turism se pregătesc de două zile pentru expoziţia culinară dedicată zilei universităţii Transilvania. Şerban Vasile este sudent în anul trei, iar ceea ce învaţă în facultate pune în practică în timpul liber, atunci când găteşte pentru diferite ocazii.

"Sper ca după anul patru o să mă ajute mai multe decât cred pentru că am o specializare şi de mecanică în agroturism şi instalaţii frigorifice, o să le împletesc oarecum",  Şerban Vasile, student Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism. 

Şase echipe au făcut atât aperitive, cat şi produse de cofetărie care au prins forma unor mărţişoare comestibile.

"Este un tort pe bază de blat pandişpan, cu două tipuri de cremă mousse una pe bază de ciocolată albă, cealaltă pe fructe de pădure şi deasupra are o frişcă colorată cu verde.  Doar procesul de muncă fără timpul de aşteptare, a durat undeva patru-cinci ore", Alexandra Sacaliuc, student Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism

"Este o încununare a ceea ce au învăţat până acum şi este o demonstraţie de măiestrie în ceea ce le priveşte oarecum pasiunea şi meseria pe mai târziu", Cristina Canja, prodecan Facultatea de Alimentaţie Publică şi Turism.

Şi Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere sărbătoreşte ziua Universităţii Transilvania prin deschiderea pentru public a expoziţiilor de păsări, mamifere şi insecte. Zeci de exemplare, unele dintre ele care nici nu se mai găsesc în mediul natural, sunt obiect de studiu pentru studenţi, iar acum pot fi admirate de oricine.

"Este o colecţie care îşi are rădăcinile în secolul XIX şi reflectă un transect, o stiuaţie care astăzi a apus în ţara noastră. Avem multe păsări care atunci erau comune în ţinutul Braşovului, vulturi care azi nici nu mai există în România", Simon Dieter, profesor Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Expoziţiile pot fi vizionate doar astăzi în corpul facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu