Acces la cultură, pentru nevăzători

Data publicării:
NEVAZATORI

Printre cei care s-au bucurat de avantajele noii tehnologii este şi Alina Palade, o tânără cu deficienţe de vedere. A mai vizitat muzee, însă nu avut acces la toate informaţiile şi a trebuit să se mulţumească cu ce îi descriau însoţitorii. Acum a avut ocazia să şi atingă exponatele, ceea ce a încântat-o foarte mult.

"Pot să şi citesc şi să aud datorită ghidului audio, ce înseamnă, ce reprezintă, din ce perioadă a istoriei sunt exponatele. Sunt mai multe criterii care mă încântă", ne spune Alina Palade.

30 de persoane cu deficienţe de vedere au intrat astăzi, pentru prima dată, într-o instituţie de cultură. "E un lucru foarte binevenit pentru persoanele nevăzătoare. Sperăm să fie cât mai multe astfel de muzee", afirmă un vizitator cu deficienţe de vedere.

"E un pas spre normalitate în sensul că dreptul al cultură începe să fie nu doar o frază frumos scrisă într-o lege ci începe să devină o realitate aşa cum s eîntâmplă în toate ţările civilizate ", Virgil Lazăr - preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov

În judeţul Braşov sunt înregistrate 2.700 de persoane nevăzătoare sau cu deficienţe grave de vedere. Facilităţi similare vor avea alte cinci muzee din Bucureşti şi Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri