Sari la conținut

Aglomeraţie mare la Administraţia Financiară

Cei mai mulţi dintre contribuabilii care au venit astăzi la Direcţia Fiscală au fost cei care deţin o firmă al cărei sediu social este în aparatmentul de reşedinţă. Ca să nu plătească impozit suplimentar, administratorii de firme trebuie să depună o declarațiile prin care demonstrează că nu desfășoară activități la domiciliu. Oamenii sunt însă nemulțumiți pentru că această prevedere a intrat în vigoare de curând, iar acum trebuie să stea la cozi interminabile pentru o simplă hârtie.

"Eu am venit de la ora 8 să depun declarația aia pentru spațiu rezidențial că nu este de birou. Am stat aici de m-a luat naiba, am completat niște hârtii, n-a fost bune, a trebuit să plec, să completez altele ",spune un braşovean.

Cozi au fost și la ghișeele unde plătesc impozitele persoanele fizice. Cei mai mulți au vrut să scape de datorii înainte de sfârșitul lunii martie, pentru a beneficia de reducerea de 5%.

" Nu m-am așteptat niciodată la coada asta. Mai acu o săptămână, două nu era așa aglomerat, acum e aglomerat ", adaugă un alt braşovean. 

Pe de altă parte, şi angajații de la ghișee sunt nevoiţi să stea la muncă ore suplimentare pentru a procesa toate documentele contribuabililor.

" La noi se lucrează la foc continuu dacă pot să spun așa. Avem 8 casierii aici la sediu, plus mai avem pe Lungă, mai avem pe Turnului și la subsolul Primăriei ", a declarat Marian Voinescu - directorul Direcţiei Fiscale

Declarațiile pentru persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale pot fi depuse până la 31 martie.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Zoltan Munteanu Racz