Alegeri fără emoţii sau nereguli

Data publicării:
VOT REGIUNE

Secţiile de votare s-au deschis dimineaţa la 7, iar braşovenii cu simţ civic au mers să-şi exercite dreptul la vot încă de dimineaţă. Cu toţii au pus ştampila pe cei care cred că vor face o schimbare în bine.

La alegerile europarlamentare de ieri s-au prezentat la urne peste 160.000 de braşoveni. Asta înseamnă 31,66% din totalul cetăţenilor cu drept de vot.

Şi în judeţul Harghita oamenii au ieşit la vot şi chiar s-au înghesuit să-şi aleagă candidaţii pentru Parlamentul European. Cea mai mare afluenţă la vot a fost la ora 12.00, atunci când oamenii au ieşit de la biserică. Au stat minute în şir la coadă ca să-şi exercite dreptul la vot.

Printre ei se numără şi Bojte Erno. Din anii 90 încoace nu a lipsit de la niciun scrutin. Aşadar şi duminică s-a aşezat la coadă cu speranţa că votul său va aduce schimbarea mult dorită.

Înghesuială a fost şi în unele sate din judeţul Braşov. Cel puţin pe listele suplimentare. La Crizbav sunt peste 2.500 de persoane cu drept de vot, iar peste 100 au votat pe liste suplimentare. 

Mulţi braşoveni şi-au făcut buletin provizoriu

Pe 25 mai Serviciul de Evidenţă a Populaţiei a avut în permanenţă ghişeul deschis pentru cei care aveau nevoie de schimbarea buletinului, iar numărul eliberărilor cărţilor de identitate în weekend a fost de aproape 300.

Dintre voturile exprimate în judeţul Braşov, 6,58% au fost anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri