Autorităţile aduc din Bucegi zăpada pentru bazele sportive

Data publicării:
CAMION ZAPADA


"Suntem în Munţii Bucegi, în zona Valea Glăjeriei. Zăpada strânsă aici din timpul sezonului de iarnă este încărcată, cu ajutorul buldoexcavatoarelor, în camioane şi transportată la complexul de sărituri, de la Râşnov", Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

La Râşnov, autorităţile estimează că au adus aproape 500 de metri cubi de zăpadă.

"De anul trecut, în perioada în care ne-a permis vremea, am făcut zăpadă artificială, în altă perioadă am depozitat zăpada naturală, iar acum, după ce a fost stivuită, ne-am apucat efectiv să o împrăştiem", Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Întreaga mobilizare de forţe a fost necesară pentru că, din cauza vremii de primăvară, pe pârtii nu exista zăpadă cu o zi înaintea debutului Campionatele Mondiale de Discipline Nordice pentru juniori şi de Schi Fond pentru sportivi sub 23 de ani, competiţie la care antrenorii lotului românesc de sărituri îşi doresc un loc şase la proba de fete, prin Dana Harlambie - aflată în primele 30 de sportive ale lumii. Pentru proba de băieţi, obiectivul românilor este un loc între primii 10, iar la dublu mixt, între primii opt.

"Stratul de zăpadă trebuie să fie compact, să fie de minim 20 de centimetri, astfel încât aterizarea să fie în bune condiţii", Florin Spulber, antrenor coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României.

De zăpadă multă va fi nevoie la Râşnov şi luna viitoare, atunci când este programată, între 4 şi 6 martie, finala Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile pentru fete.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri