Sari la conținut

Autostradă închisă, victime colaterale pe DN1

Imediat ce şoseaua de mare viteză Sălişte-Cunţa a fost închisă, au început să apară accidente peste accidente. Asta, după ce, vreme de nouă luni, cât s-a putut circula pe autostradă, niciun accident grav nu mai avusese loc pe această porţiune de drum naţional.

Șoferul intrase pe contrasens, din cauza vitezei prea mari, pe șoseaua udă. Traficul aglomerat a făcut ca în accident să fie implicate și alte mașini.

"Alte două autoturisme au fost avariate în timp ce încercau să evite", insp. pr. Alexandru Baciu, Serviciul Rutier Sibiu.

DN1 este cea mai circulată şosea din România. Doar pe tronsonul din judeţul Sibiu circulă, zilnic, 30.000 de maşini, în această perioadă. La traficul obișnuit se adaugă și românii care vin acasă, după un an de muncă în străinătate. Viteza medie este mult sub limitele legale pentru un drum național.

"Am făcut trei ore jumătate. Destul de mult, pentru 200 de kilometri...", şofer.

"Sunt zone unde se circulă ca și în oraș. E la fel de aglomerat", şofer.

"Să vrei să mergi, că nu se poate mai tare... Cu 40, cu 30...", şofer.

Traficul se sugrumă în ambele capete ale tronsonului Săliște-Cunța. Aici este punctul nevralgic al traficului dintre județele Alba și Sibiu. Toți șoferii care vin pe autostradă sunt deviați aici pe drumul național, iar cei care vor să ajungă pe șoseaua rapidă trebuie să intre în același sens giratoriu

Cei care locuiesc in zonă spun că își pun viețile în pericol.

"Păi dă peste tine, nu o omorât o femeie aici? Păi nu se poate așa ceva...", localnic.

"Nu te lasă nimeni să treci. Încontinuu, încontinuu!", localnic.

Iar la fiecare accident produs pe acest tronson de drum, se formează cozi de cel puţin cinci kilometri.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu