Cămara cu bunătăţi în Cetatea Braşov

Data publicării:
CAMARA BUNATATI 281013

Dacă v-aţi imaginat că dulceaţa de ardei iute sau cea de ceapă roşie pot fi degustate ca desert trebuie să ştiţi că nu este deloc aşa. Specialiştii bucătari le-au explicat gurmanzilor cu ce fel de preparate se servesc cele două delicatese.

"Dulceaţa de ceapă se poate asocia cu carne de raţă, carne de porc, muşchi de vită la grătar şi se serveşte ca şi un sos", ne spun bucătarii.

Ca să îi convingă să deguste, bucătarii le-au explicat curioşilor şi cum sunt preparate cele două delicatese. "Ardeii se curăţă, se spală, se călesc în puţin oţet după aia se dau la robot şi pe urmă tot aşa acem un sirop din zahăr şi adăugăm şi pasta aceea rezultată din călirea ardeilor", spune bucătarul Sofi Toma.

Cei care au trecut pragul cetăţii au putut degusta delicatesele şi au avut şansa să-şi completeze propria cămară cu borcane de murături sau zacuscă, pregătite de specialiştii bucătari.

"Aici doritorii găsesc murături, dulceţuri şi gemuri, atât cele consacrate, de castraveţi, de gogoşari, de ardei cât şi nişte produse mai deosebite, cum este dulceaţa de ceapă roşie, dulceaţa de ardei iute, dulceaţa de prune cu nucă de asemenea gogoşari umpluţi cu struguri sau cu conopidă", afirmă Gabriel Florescu, organizator.

Ademeniţi de prezentarea frumoasă a borcanelor, cumpărătorii nu s-au lăsat deloc aşteptaţi.

Un borcan de gem sau dulceaţă de vişine, mure, zmeură, prune cu nuci, pere de toamnă sau gutui a costat 12 lei, iar unul de compot, de 800 de grame, 9 lei. Murăturile s-au vândut cu 34 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri