Sari la conținut

Centre de excelenţă în handbal, la Braşov

La iniţiativa Federaţiei Române de Handbal, sub Tâmpa vor fi create două centre, unul de fete şi unul de băieţi, unde se vor pregăti cei mai buni tineri handbalişti din ţară. După ce a stat mai mult timp la stadiul de proiect, părţile implicate au demarat primele proceduri legislative pentru conturarea proiectului. Consiliul Local a aprobat, în unanimitate de voturi, parteneriatul cu Federaţia Română de Handbal şi Ministerul Educaţiei, pentru înfiinţarea Centrului de excelenţă în handbal,

"Să pună cap la cap un program de pregătire şcolară adecvat acestor sportivi de mare performanţă care să fie pepiniera pentru loturile naţionale ale României de fete şi de băieţi, pentru anii următori", a spus Cătălin Leonte - consilier local.

În acest parteneriat, federaţia va suporta jumătate din cheltuielile de funcţionare ale centrului, iar municipalitatea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, cealaltă jumătate. FRH va furniza şi echipamente sportive, dotările pentru cabinetul metodic, medicamentele, susţinătoarele de efort pentru sportivi şi asigurările medicale ale acestora. Primăria Braşov îşi asumă partea de infrastructură, respectiv zonele pentru internat şi sălile de pregătire.

Redactor: Adrian Susnau
Operator: Răzvan Rădache