Comuna Moacşa riscă să rămână fără bani de salarii 

Data publicării:
MOACSA

În prezent Consiliu Local din Moacşa este format doar din patru membri. Cinci consilieri au demisionat în primăvară, iar completarea locurilor cu următorii candidaţi de pe lista UDMR este imposibilă, deoarece actualul consiliu nu are cvorum.

"A fost o strategie bine gândită de la UDMR, 3 consilieri şi-au dat demisia de prima dată şi au boicotat toate lucrurile", declară Bács Benke László, primarul comunei Moacşa, PPM.

Prefectura Covasna a cerut dizolvarea consiliului local din Moacșa la începutul lunii septembrie, iar cazul a ajuns la Tribunalul Covasna. Chiar magistraţii ar pronunţa o decizie definitivă, pentru organizarea alegerilor ar fi nevoie de o hotărâre de Guvern.

"Consiliul nu s-a mai putut întâlni, nu s-au mai putut lua hotărâri ale consiliului local. Mai mult, situaţia este destul de delicată din punct de vedere al bugetului local de alocare a unor sume pe diverse capitole", declară Dumitru Marinescu, prefectul judeţului Covasna.

În pericol sunt și salariile pe luna decembrie a personalului didactic din comună. În conturile primăriei, pentru plata salariilor profesorilor, sunt 22.000 de lei, jumătate din banii necesari. Profesorii au auzit de tensiunile dintre membrii consiliului local însă au speranţa că îşi vor primi banii la timp.

"Mai avem nevoie de o rectificare de 22.000 de lei dar am vorbit în acest sens cu primarul şi ne-a dat asigurări că vom primi aceste sume", afirmă Adam Karda, profesor de geografie.

La Şcoala Generală din Moacşa predau 16 cadre didactice. Primarul susţine că îşi va asuma rectificarea bugetară şi va da dispoziţie de primar pentru a plăti salariile profesorilor, chiar cu riscul de-a fi tras la răspundere de Curtea de Conturi sau de DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri