Sari la conținut

Controale în cluburi şi baruri

Acest patron de club din Braşov spune că are toate actele în regulă, suficiente extinctoare şi căi de acces, dar cu toate acestea, a preferat să ţină închis după tragedia de la Bucureşti.

"Era deschis dacă nu se întâmpla ce se întâmpla şi dacă nu erau toate astea...deocamdată asta o facem şi pentru cei care s-a întâmplat aşa.. un moment de reculegere, mai mult pentru asta nu am deschis, să ştiţi. (Reporter: Sunteţi în regulă cu toate autorizaţiile?) Da, eu sunt în regulă cu toate, da. Da' n-o să mai deschid că n-am curaj", spune George Rusu - proprietar de club.

Poliția Locală a mai controlat sâmbătă noapte şi alte patru localuri din Braşov. Au vrut să vadă dacă firmele au autorizaţie de funcţionare de la primărie.

"Una nu deţinea acord de funcţionare, iar celelalte două au intrat în legalitate, respectiv şi-au prelungit valabiltatea. De asemenea, a cincea unitate comercială a fost invitată pentru data de luni să ne prezinte documentele, întrucât nu se aflau la punctul de lucru", spune Dragoș Ioniță - șef Birou Intervenții Poliția Locală Brașov.

La rândul lor, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au controlat şi ei, tot sâmbătă noaptea, mai multe baruri şi restaurante din oraş.

"Există probleme referitoare la informare, la modul în care se dezinfectează vesela, la alte chestiuni referitoare la meniul şi modul în care este prezentat. Am găsit locaţii închise, iar dacă locaţia este închisă şi informarea nu este corectă, se va aplica o sancţiune pentru nerespectarea orarului", spune Sorin Susanu - şeful CRPC, Regiunea Centru. 

Pentru lipsa acordului de funcţionare Poliţia Locală poate da amenzi cuprinse între 500 şi 1500 de lei. Controalele în cluburile, pub-urile și barurile din Braşov vor continua până în data de 4 decembrie.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Dan Dascălu

Pe aceeași temă