COVASNA. Poliţişti bătuţi de primar

Data publicării:
BATAIE BELIN

Totul s-a întâmplat în jurul orei 19:00 pe Drumul Comunal 37, unde șeful de post și adjunctul său ar fi fost blocaţi de primar, de fratele său şi fiul acestuia. Edilul şef le-ar fi cerut explicaţii oamenilor legii, pentru faptul că patrulau la acea oră târzie, le-ar fi adresat cuvinte jignitoare şi chiar i-ar fi agresat fizic.

Pentru a scăpa de încăierearea începută pe drumul comunal, şeful de post şi adjunctul său s-au baricadat în sediul din localitate. 

Totul s-a încheiat după ce mai multe echipaje de poliţie venite de la Sfântu Gheorghe au aplanat conflictul. 

Viceprimarul din localitate este de părere că totul ar fi pornit de la o şedinţă generală care a avut loc în cursul zilei, la primăria din localitate, acolo unde edilul s-a arătat nemulţumit de şeful poliţiei locale.

"Avem o problemă cu şeful de post de aproape 10 ani. Locuieşte aici, în locuinţa primăriei, de mai bine de 10 ani şi nu a plătit niciun leu", a declarat Rudolf Bela, viceprimarul din Belin. 

Atât şeful de post din Belin şi adjunctul său cât şi primarul şi fratele său au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. Niciunul, însă, nu a vrut să facă declaraţii.

"Primarul comunei Belin, fratele acestuia şi fiul celui din urmă au agresat doi poliţişti ai postului de poliţie al comunei Belin, care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Împotriva celor trei se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj", Cristinel Ianoş, procuror, Parchetul Judecătoriei de pe lângă Sfântu Gheorghe.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei trei riscă o pedeapsă cu închisoarea între nouă luni şi patru ani şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri