Sari la conținut

COVASNA. Spitalul din Sf. Gheorghe, amendat 

Singurele nereguli care s-au găsit la Spitalul din Sfântu Gheorghe în urma controlului făcut de cei de la CAS, sunt legate de completarea fişelor de observaţie ale pacienţilor.

"În rubrica unde trebuia să se treacă locul de muncă al pacientului s-a scris "salariat", în loc de societatea sau instituţia în care a lucrat. E un exemplu dintre greşeli", a precizat Andras Robert - managerul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă recunosc că neregulile găsite aici nu sunt de natură să afecteze calitatea serviciilor medicale sau siguranţa pacienţilor, reprezentanţii CAS susţin că, prin contractul încheiat cu Casa, spitalul s-a angajat inclusiv să respecte normele de completare a fişelor medicale.

"E o sancţiune unu la sută pe primul trimestru, pe valoarea de contract din trimestrul I, nu mi se pare sancţiunea aspră, e sancţiunea cea legală. E drept că nu au fost găsite abateri grave, ceea ce mă mulţumeşte", a spus Gheorghe Drăgoiu - preşedintele CAS Covasna.

Conducerea spitalului vine cu explicaţia pentru aceste erori: unitatea medicală se confruntă cu o criză acută de personal. Aşa ca managerul spitalului a contestat amenda.

"Intră în operaţie, iese din operaţie, se consultă să meargă la vizită, mai intră în gardă, este o suprasolicitare a personalului", a declarat Andras Robert - managerul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe.

Cele mai multe posturi vacante sunt la secţiile de Ginecologie şi Pediatrie.

"Am un singur asistent în tură. Mi-ar trebui încă o persoană măcar. La cât e volumul de muncă dimineaţa mai ales", a declarat Molnar Juja - şef secţie ginecologie.

"Sunt enorm de multe hârtiile pe care le întocmim zilnic la fiecare pacient şi se mai întâmplă că mai greşim un număr, o literă", a spus o asistentă. 

În Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe lucrează 560 de cadre medicale pe toate compartimentele. Cu toate astea 200 de locuri sunt încă vacante. Chiar dacă se deblochează posturi, conducerea nu poate face angajări pentru că bugetul este limitat - trei milioane de lei pentru cheltuieli de personal şi utilităţi, din care, luna aceasta, 80.000 de lei s-au întors la stat, sub formă de amendă.