Sari la conținut

DÂMBOVIŢA. Supraveghere ca la ţară

De la sfârşitul săptămânii trecute, toată suflarea din Vulcana-Pandele, judeţul Dâmboviţa, se poate simţi în siguranţă. Autorităţile locale au plătit pentru instalarea camerelor pe stâlpi, pentru reţele de transmisie a datelor, pentru un echipament de stocare a imaginilor şi pentru monitoarele pe care se vede tot ce mişcă în comună.

"Din punct de vedere al prevenţiei, am considerat necesar să fim cu un pas înainte", spune Marius Boştinaru, viceprimar al comunei Vulcana-Pandele.

Imaginile filmate de camerele din comună pot fi urmărite în timp real de la primărie şi de la postul de Poliţie. Cele 18 camere instalate până acum filmează non stop, iar înregistrările se păstrează pentru cel puţin 20 de zile.

"Camerele de supraveghere au fost montate în locurile din comună în care s-au petrecut cele mai multe infracţiuni şi contravenţii. Una din camere supraveghează cimitirul din Vulcana-Pandele. Decizia montării unei camere în acest loc a fost luată din cauza sesizărilor privind furturi repetate de flori de pe mormintele din cimitir", relatează reporterul Digi24 Braşov, Claudiu Loghin.

"Nu se ştie, noaptea, care circulă, cum circulă şi ferească Dumnezeu de un accident. Dacă sunt camere, se poate vedea cine a făcut accidentul", spune o localnică.

Banii au venit de la bugetul local. Primăria aşteaptă acum rectificarea bugetară, ca să investească încă 50.000 de lei, pe alte 14 camere video.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Zoltan Racz