Drum expres între Braşov şi Covasna

Data publicării:
DRUM EXPRES

Drumul expres care va lega municipiul Sfântu Gheorghe de Braşov va trece prin dreptul localităţii Ilieni, va traversa râul Olt, va ocoli rezervaţia Lempeş, iar în final se va intersecta cu centura Braşovului.

O astfel de rută, spun susţinătorii proiectului, ar fi un mare beneficiu nu doar pentru cei din judeţul Covasna, dar şi pentru locuitorii judeţelor învecinate - Harghita, Bacău şi Vrancea, pentru care drumul până la Braşov este lung şi anevoios. Cei mai bucuroşi sunt şoferii, care s-au săturat să circule între cele două oraşe pe rute ocolitoare, pe drumuri vechi şi proaste.

"E prea lung pentru noi, dacă locuim aici, să mergem la Braşov, să o luăm pe partea cealaltă sau să mergem la Sfântu Gheorghe, să ocolim, pe aici ar fi cel mai corect să fie", a precizat Marian Robescu, un localnic din Dobolii de Jos.

Şi autorităţile văd de bun augur construirea acestui drum. "Noi am dori să fie ocolite comunele Ilieni, Podu Olt şi pe tot traseul, ce înseamnă drum expres, să nu avem nicio comună, nici o problemă care să îngreuneze traficul", a declarat Nagy Iosif,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Drumul expres ar fi o cale spre beneficiile pe care le poate oferi zona centru, mai ales că aici se vor construi nodul intermodal de cale ferată de la Feldioara, autostrada Braşov - Sibiu, un important centru comercial şi aeroportul de la Ghimbav.

Reprezentanţii consiliilor judeţene Braşov şi Covasna au convenit să depună proiectul împreună la Agenţia de Dezvoltare Centru. Tot împreună vor stabili specialiştii care vor trasa traseul optim pentru realizarea drumului. Indicatorii tehnico-economici, însă, vor fi stabiliţi abia după ce se va face studiul de fezabilitate al proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri