Emil Cioran ar putea fi repatriat

Data publicării:
EMIL CIORAN AR PUTEA FI REPATRIAT 1
Emil Cioran a trăit zeci de ani în Franţa, dar nu a uitat niciodată de România, spun cei care l-au cunoscut. Poate şi de aceea sătenii din satul sibian Răşinari, acolo unde pe 8 aprilie, 1911 se năştea filosoful, îl preţuiesc şi îi aduc omagii an de an. 
 
Sătenii din Răşinari şi-au pus în gând să aducă în ţară osemintele lui Cioran, care se regăsesc acum într-un cimitir din Paris. Rămăşiţele filosofului ar urma să fie mutate la cimitirul din sat alături de părinţii săi. 
 
Potrivit specialiştilor, în primă fază, autorităţile locale trebuie să prezinte atât Guvernului României, Ambasadei Franţei la Bucureşti, dar şi Primăriei din Paris un document scris şi aprobat de consilierii locali în care să fie trecute cu precizie argumentele pentru care cer repatrierea rămăşiţelor lui Emil Cioran. Apoi, dacă ideea lor va fi agreată, în joc va intra o echipă de avocaţi, cu ajutorul cărora întreg procesul ar putea câteva luni. 
 
Emil Cioran a fost înmormântat în 1995 în cimitirul Montparnasse din Paris, cimitir vizitat de sute de mii de turişti şi în care mormântul lui Cioran, alături de cel al lui Brâncuşi sunt bine puse în evidenţă şi marcate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri