Evaluarea Naţională, proba la limba şi literatura română

Data publicării:
EVALUARE NATIONALA

Imediat cum au ieşit de la examen, elevii s-au strâns în curtea şcolii şi s-au consultat legat de subiectele pe care le-au primit. La primul punct ei au avut de analizat literar o poezie de Ion Minulescu. La a doua cerință elevii au analizat gramatical un text la prima vedere și de alcătuit o compunere despre o întâmplare petrecută la o întâlnire cu un scriitor contemporan, organizată de școală.

"Au fost de un nivel mediu. Chiar au fost din ce ne-am pregătit şi la clasă şi la meditaţii şi a fost bine, emoţii mari dar a trecut bine", spune un elev.

"La literatură a fost mai uşor decât la gramatică cu mult. M-am pregătit îndeajuns încât să iau o notă bună", a spus un alt elev.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au avut două ore timp în care să rezolve subiectele. Ei au fost strict supravegheaţi atât de profesori cât şi de camerele ampalsate în fiecare sală de examen.

SINCRON Victor Vijoli - inspector şcolar general adjunct ISJ Braşov
TC IN TC OUT
" "
Marți, va fi proba scrisă la limba și literatura maternă și miercuri, ultima probă, la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie. Din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri