Sari la conținut
News Alert

Festival de muzică sacră

Concertul inaugural al festivalului Musica Barcensis, desfăşurat duminică, în biserica evanghelică din Hălchiu, judeţul Braşov, a adus în atenţia publicului ansambluri ale Liceului de Artă din Sfântu Gheorghe şi corurile Liceului de Muzică din Braşov.

„Sincer, fără cuvinte, nu mă aşteptam să fie atât de frumos", spune o spectatoare.

„Munca cu tineretul e viitorul nostru, dacă nu se face n-avem viitor muzical", spune alt spectator.

Printre spectatori s-au aflat şi 54 de împătimiţi ai cliclismului, care au pedalat cale de 16 kilometri, din Braşov la Hălchiu, pentru a demonstra că nu e nevoie să fii îmbrăcat în haine de gală pentru a te bucura pe îndelete de muzica bună şi arhitectura veche din Ţara Bârsei.

„Am vrut să atragem şi comunitatea noastră, de biciclişti, aici la Hălchiu, să îmbinăm mişcarea în aer liber cu muzica şi sper că tuturor le-a plăcut această mişcare", spune Robert Lazăr, preşedinte Asociaţia Braşovul Pedalează.

Festivalul "Musica Barcensis" este, în acest an, la a şasea ediţie. Concertele sunt programate în fiecare weekend, până pe 30 august, în zece biserici evanghelice fortificate din judeţul Braşov. Participă solişti, coruri, orchestre şi formaţii de muzică de cameră, în total aproximativ 250 de muzicieni. Festivalul este organizat de Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu, din Braşov.

„Dorim să invităm deopotrivă tineri şi vârstnici, turişti şi localnici, oameni care sunt interesaţi de muzică veche, muzică modernă", a precizat Steffen Schlandt, organizator.

Cele mai multe concerte din acest festival vor fi organizate în biserica Sfântul Bartolomeu, din Braşov şi în biserica evanghelică fortificată din Prejmer - clădire aflată pe lista monumentelor istorice UNESCO.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alexandru Apetroae

Pe aceeași temă