FOTBAL. Corona riscă excluderea din campionat

Data publicării:
SPORT DORONA DEPUNCTARE

Braşovenii i-au transferat vara trecută de la Oţelul Larisa pe cei doi fotbalişti în schimbul sumei de 80.000 de euro. Corona a achitat suma de transfer, însă nu şi TVA-ul aferent, iar Larisa s-a îndreptat către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor iar apoi la Comisia de Recurs. Cea din urmă a stabilit că braşovenii au de plătit suma de 80.000 de euro plus TVA.

Conducătorii gruparii braşoveane susţin că au achitat şi contravaloarea TVA-ului, dar nu direct către clubul prahovean ci în conturile Agenţiei Naţională De Administrare Fiscală. În şedinţa de miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat clubul Corona Braşov cu două penalizări de câte patru puncte, iar dacă datoria nu se va stinge până pe 14 mai Corona riscă o a treia depunctare şi automat excluderea din Liga I.

Totodată clubul de sub Tâmpa a fost sancționat cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători. În cazul excluderii Coronei din Liga I, toate rezultatele formaţiei vor fi anulate iar cele mai avantajate echipe vor fi Săgeata Năvodari, Politehnica Timișoara și Concordia Chiajna care pe teren au pierdut puncte în duelul cu braşovenii în timp ce Viitorul Constanaţa şi FC Braşov vor fi echipele dezavantajate în lupta pentru evitarea retrogradării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri