Sari la conținut

HANDBAL. Tricolorele mici se pregătesc la munte

Tricolorele au în componenţă 7 jucătoare de la Corona şi pregătesc participarea la Festivalul Tineretului Olimpic din Georgia şi Campionatul European din Macedonia. Portarul Daciana Hosu, extremele Cristina Creţu, Ana Maria Berbece şi Ana Lopătaru, interii Sorina Târcă şi Daria Bucur şi pivotul Claudia Lăcătuş sunt handbslitele care au cucerit în acest an medaliile de argint în cadrul turneului Final la Junioare 2.

" Urmăresc în acestă perioadă şi chiar la aceste competiţii, de a pregătii cât se poate de bine din punct de vedere tehnic echipa, pentru că sunt jucătoare încă foarte tinere, caer au nevoie de o tehnică foarte bună pentru a putea emite preţenţii mai sus.", Mariana Târcă - antrenoare a echipei naţionale a României

În Georgia, tricolorele vor face parte dintr-o grupă în care mai sunt repartizate naţionalele Rusiei, Cehiei şi a ţării gazdă. Primele două clasate vor avansa în semifinale. Festivalul Olimpic are loc în perioada 25 iulie - 1 august. Următoarea competiţie pentru tinerele handbaliste, Campionatul European va avea loc în Macedonia în perioada 13-23 august, air România este în grupă cu Rusia, Germania şi Spania.

"Sperăm să avem o evoluţie foarte bună la ambele chiar dacă sunt atât de apropiate, avem încredere în noi şi suntem sigure că vom ieşi pe primele poziţii la ambele.", Cristina Creţu - jucătoare a echipei naţionale a României

Cele 7 junioare braşovence vor face parte în noul sezon din lotul echipei mari de la Corona Braşov pregătită de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece.


Redactor: Adrian Susanu
Operator: Mihai Stan