Județul Covasna, promovat prin birouri turistice

Data publicării:
BIROU TURISM

Autorităţile din Covasna intenţionează ca punctul turistic să fie amplast în centrul Braşovului.

Decizia de amplasare a primului birou turistic în judeţul Braşov a fost luată pe considerentul că se află în vecinătate și este unul dintre cele mai oraşe vizitate din țară. Astfel, printr-o bună informare, turiștii ar putea fi determinați să vadă și judeţele vecine.

"Ne-am uitat pe cifre, după Bucureşti, Braşovul are cel mai mare potenţial turistic şi sunt cei mai mulţi turişti. Desigur dacă Braşovul este la 20 de kilometri distanţă atunci vrem şi noi să beneficiem de această posibilitate. Turismul nu este niciodată suficient promovat deci sunt prosibilităţi şi în alte laturi, de pildă turismul activ în ceea ce înseamnă turismul în munţi sau turismul vânătoresc", declară Tamas Sandor - preşedintele Consiliului Judeţean Covasna 

În atragerea turiștilor, autoritățile mizează pe mofetele și apele minerale care există din belșug în județul Covasna. La acestea se adaugă cele peste 60 de obiective turistice, monumente istorice, culturale, arhitecturale și naturale.

"Circuitele vor fi tematizate, unul se poate face pe partea culturală. Aici pot fi incluse şi conacele, care sunt repopulate şi servicii de calitate îi aşteaptă pe turişti acolo", afirmă Albert Zoltan - şef Birou programe turistice Asociaţia pentru Dezvolatrea Truismului.

Potrivit datelor furnizate anual în judeţul Covasna ajung în medie 50.000 de turişti cu mult mai puţini faţă de cei care vizitează Braşovul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri