La patinoar, la început de an

Data publicării:
DISTRACTIE POIANA

Chiar dacă a mai rămas puţină zăpada pe pârtiile practicabile din Poiana Braşov, turiştii veniţi să îşi petreacă sărbătorile la munte nu au întârziat să îşi facă apariţia pe zăpadă de la primele ore ale zilei. Nu sunt condiţii de schi excelente, însă, oamenii s-au bucurat de pâlcurile de zăpadă care au mai rămas intacte.

"E prima oară când schiez. Având în vedere că e atâta lume, cred ca e ok. Am luat doar două trânte", a spus o turistă.

"Este o experienţă chiar foarte plăcută. Îmi place foarte mult", a spus o altă turistă.

Acum două seri, pentru că în staţiune temperaturile au scăzut sub 0 grade, au putut fi puse în funcţiune tunurile de producere a zăpezii artificiale, astfel că s-au mai acoperit zonele unde aceasta lipsea.

"În staţiune mai este pârtia Stadion, în aceeaşi situaţie ca şi Bradul. Sus, în Postăvarul, au mai rămas două pârtii, pe care poţi să vii până jos, un pic mai dificil. Sunt zone unde trebuie să fii atent", a spus  Emil Fărcăşan - director agrement.

Cei pentru care lipsa zăpezii i-a dezamăgit, nu au renunţat la sejurul la munte şi s-au consolat cu câteva ore pe patinoar.

"Distracţia, e modul de a mai da jos caloriile adunate de Revelion."

"Cred că e a treia oară când vin pe patinoar. Nu îmi place că nu e zăpadă şi am optat pentru patinoar.", a spus un tânăr.

Spre seară, la unul din hotelurile din Poiană, oaspeţii se vor bucura de o petrecere tradiţional-românească, la care vor fi lăutari, mese îmbelşugate cu bucate autohtone şi invitaţi surpriză.

Chiar dacă seria serbătorilor calendaristice se apropie de final, iar zăpada întârzie să apară la munte, turiştii vor rămâne, cel mai probabil, la munte, până la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri