Laborator pentru testarea radiațiilor

Data publicării:
LABORATOR TELEFONIE

Acesta este doar unul dintre laboratoarele în care se poate testa nivelul radiațiilor unui aparat electronic, fie el telefon mobil, televizor sau chiar aspirator. Camera este complet izolată și primește comenzi din biroul de comandă, alăturat. Acolo unde de altfel se și fac măsurătorile și calculele de rigoare.

Există și o încăpere special amenajată unde se va testa nivelul radiațiilor telefoanelor mobile sau a tabletelor PC. Aici, a fost simulat corpul uman, și cu ajutorul unor substanțe și aparate speciale se vor face măsurătorile de rigoare. 

Întreaga investiţie în acest centru de testare depăşeşte 14 milioane de lei, iar specialiștii spun că utilitatea lui este cu atât mai mare cu cât există aparate pe piață care nu corespund în totalitate standardelor.

"Dacă are nivelul radiațiilor mai mare decât este prevăzut în stadarde, putem merge chiar până la retragerea de pe piață a tipului respectiv de telefon", spune Cătălin Marinescu - președinte ANCOM. 

"Probleme deosebite nu există. Există obligația ca fiecare comerciant și ca fiecare producător să îndeplinească standardele europene pe care Comisia Europeană le-a stabilit ", adaugă Răzvan Cotovelea - ministrul Telecomunicațiilor. 

În acest moment laboratorul este în curs de acreditare. Aici vor lucra 12 specialiști, dar până acum au fost angajate doar două persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri