Locuri de muncă în Germania, pentru români

Data publicării:
JOBURI GERMANIA

Două mari companii din Germania au venit să recruteze personal în domeniul gastronomic şi hotelier. Se caută în special bucătari, ospătari şi cameriste. Peste 40 de persoane au fost deja la interviurile cu angajatorii. Cei mai mulţi candidaţi sunt motivaţi de salariile mariile care pot depăşi 2.200 de euro.

"E un salariu mult mai bun, în domeniul turismului, cameristă pentru asta mă duc. Am mai lucrat în Poiana Braşov cu mulţi ani în urmă", spune o candidată.

"Nu am un loc de muncă în primul rând şi era singura mea şansă. Cunosc cât de cât limba şi celălalt motiv ar fi că îmi place şi ţara", spune alt candidat.

În total, sunt puse la bătaie 77 de joburi la cel de-al doilea parc de distracţii ca mărime din Europa, dar şi la un lanţ de restaurante. Nemţii au venit să recruteze angajaţi români, pentru că, spun ei, ai noştri sunt capabili să se adapteze foarte uşor la condiţiile de muncă din ală ţară.

"Aştept persoane prietenoase cărora să le placă să lucreze cu clienţii. Mulţi dintre ei vin cu bune cunoştinţe de limba germană şi sunt bine educaţi, au experienţă în domeniul gastronomic. Acest lucru este important pentru noi", a precizat Marcus Beck, angajator

Pentru joburile din străinătate este extrem de important ca viitorii angajaţi să cunoasăc limba germană la nivel mediu sau avansat, dar şi limba engleză. Experienţa însă, nu este foarte necesară pentru toate locurile de muncă.

"Ai timp trei luni să lucrezi într-un centru. În restaurant este o persoană numită < crew trainer > care îi învaţă pe noii angajaţi ce trebuie să facă în restaurant. Logoul nostru este " Înveţi făcând!",  spune Manuela Ewald, recrutor.

Persoanele care vor fi acceptate să lucreze în Germania vor avea un contract pe o perioadă de nouă luni. Salariile variază între 1.300 şi 2.200 de euro.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache, Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri