Maşini de epocă în Piaţa Sfatului

Data publicării:
MASINI EPOCA

Automobilul de epocă aproape că a devenit o legendă contemporană pe care pasionaţii încearcă să o transmită mai departe, din generaţie în generaţie. Cristian Babare este un colecţionar care nu se uită la bani când vine vorba de pasiunea lui. Se poate mândri că are în colecţie piese valoroase atât prin preţurile exorbitante la care se ridică dar şi prin poveştile pe care le au. Una dintre piese este un Austin Ambassador Gordon, vechi de 80 de ani şi este singurul exemplar rămas din patru care s-au fabricat.

"A făcut parte din recuzita filmului Lassie 2005, unde a jucat şi marele actor Peter O'Toole. A fost una din maşinile principale din film", spune Cristian Babare.

La ultima evaluare, în 1996, această bijuterie costa 25.000 de lire. Astăzi, preţul ei poate să depăşească 30.000.

O altă surpriză a expoziţie au fost un Renault şi o Dacie din anii '70. Posesorul lor este mândru de ele, pentru că, spune el, nimeni nu s-ar fi gândit acum câţiva ani că Dacia va ajunge maşină de epocă. "Nimeni ca român nu poate să nege faptul că îl leagă amintiri de Dacia 1300. Şi a fost o vreme în care să ai o Dacia era un lux. Era mare lux", povesteşte colecţionarul Horaţiu Popa.

Este al treilea an în care Retromobil Club România încearcă să resusciteze spiritul vremurilor în care maşina era cu adevărat un lux. Din păcate, în acest an, vremea rea a cam dat toate planurile peste cap.

Parada retromobil a fost organizată în 22 de oraşe. Anul trecut, evenimentul a strâns aproape 300 de maşini de epocă în toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri