Poliția franceză a dejucat planul unor hoți care voiau să fure șampanie în valoare de 600.000 de euro

Data publicării:
șampanie la gheață
Poliția spune că are de-a face cu „profesioniști” și se ia în considerare traseul bandelor organizate. Imagine cu caracter informativ. Sursa foto: Profimedia Images

Șoferii a două autospeciale care transportau șampanie de lux au fost urmăriți ca-n filme de polițiștii francezi, pe drumul național N4, în Seine-et-Marne, din nordul Franței. Aceștia făceau parte dintr-o bandă de hoți, dar polițiștii le-au dejucat planul și au recuperat marfa în valoare de 600 de mii de euro, transmite The Guardian.

Poliția franceză a căutat și găsit o bandă de hoți de șampanie Moët & Chandon, după o urmărire ca în filme pe drumul național N4, în care două vehicule grele care transportau sticlele cu renumita băutură furate, în valoare totală de 600.000 de euro, au străbătut nordul Franței fiind urmate de mașinile cu girofaruri.

Două remorci care conțineau șampanie Moët & Chandon au dispărut la primele ore ale dimineții de sâmbătă, la Reims, capitala regiunii renumite pentru vinurile sale spumante Champagne, potrivit informațiilor transmise de Le Parisien și de televiziunea locală France 3 Champagne-Ardenne.

Remorcile, la fel ca majoritatea transportatoarelor de mărfuri de lux, au fost echipate cu trackere, iar poliția le-a localizat rapid sâmbătă dimineață, în timp ce se deplasau de-a lungul unui drum național.

A urmat apoi o fugărire de mare viteză în care șoferii au sărit din vehiculele lor de 38 de tone și au reușit să scape.

În timp ce un echipaj de poliție s-a apropiat cu mașina de unul din camioane, unul dintre șoferi a încercat să-l împingă de pe drum. Hoții au încetinit până la umătoarea curbă, au deschis ușa cabinei și au sărit afară în timp ce camionul încă era în mișcare. Apoi, s-a apropiat o mașină BMW, care părea să servească drept rezervă pentru banda de hoți, șoferul camionului a urcat în ea, iar mașina s-a îndepărtat în viteză fiind pierdută de poliție.

După ce șoferul a sărit afară, camionul încă se deplasa cu 15 km/h. Atunci un ofițer a sprintat după el și a reușit să sară la bord și să-l parcheze, a declarat o sursă de poliție pentru Le Parisien.

Al doilea camion a fost găsit ulterior abandonat în fața unui magazin de bricolaj, după ce șoferul său a fugit. Întreaga încărcătură de șampanie a fost recuperată în timp ce banda de hoți a fugit cu mâinile goale.

Solicitată de televiziunea regională France 3 Champagne-Ardenne, direcția departamentală de securitate publică (DDSP) din Marne, responsabilă de anchetă, a explicat că furtul a avut loc „foarte devreme” sâmbătă dimineața: „Hoții au profitat de faptul că nimeni nu lucra în ziua de 11 noiembrie. Supravegherea video îi arată intrând pe șantier, apoi plecând cu remorcile.”

Poliția spune că are de-a face cu „profesioniști; se ia în considerare traseul bandelor organizate. Pe lângă faptul că au acces la o rețea de distribuție și revânzare, ei trebuiau să aibă informații că această marfă se afla în această locație, în acea zi. Ancheta va trebui să stabilească cum au aflat aceste amănunte.” Nu au fost efectuate arestări deocamdată, hoții fugind.

„Trackerele au făcut diferența” în acest caz, continuă poliția. Acesta nu a fost singurul element de securitate, consolidat în cazul unei încărcături atât de scumpe. „Vor fi examinate cabinele camioanelor” pentru a obține o urmă ADN utilizabilă. „Chiar dacă probabil purtau mănuși, ar fi putut lăsa alte urme sau un fir de păr.” Cazul ar putea ocupa pentru o perioadă serviciile poliției judiciare din Reims.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri