Musica Barcensis s-a încheiat cu un concert special în Prejmer

Data publicării:
MUSICA BARCENSIS

Ultimul concert al festivalului Musica Barcensis a fost sustinut de un duo de „vikingi" , care au adus instrumente vechi şi muzica medievală nordică la Biserica Fortificată Prejmer.

"A fost muzică specifică Evului Mediu mai ales din era vikingilor, aşa că am folosit multe melodii folclorice din nordul Norvegiei", spune muzicianul Jürg Leutert.

"Este o biserică foarte frumoasă şi are o acustică deosebită. N-am mai fost niciodată aici şi este minunat, magic", spune Brita Leutert - muzician

Zecile de spectatori au fost încântaţi de ceea ce au auzit.

"Mi s-a părut o experienţă extraordinară, am fost foarte încântat, am reuşit să văd instrumente pe care nu credeam că o să le mai văd vreodată", spune un spectator.

"Prima impresie este că ar fi ceva simplu, ceva rudimentar, totuşi îţi dai seama că aici e o muzică elaborată şi prelucrată şi muncă multă pentru ca să reuşeşti aşa ceva", spune alt spectator.

La concertele din cadrul festivalului au participat solişti, coruri, orchestre şi formaţii de muzică de cameră, în total aproximativ 250 de muzicieni.

"19 concerte s-au desfăşurat în lunile iulie şi august, în toate weekend-urile practic, aici au fost 5 la Prejmer şi suntem foarte mulţumiţi..în medie am avut cam 160 de spectatori la concerte", a declarat Andrea Haidu - organizator eveniment.

Festivalul Musica Barcensis a fost organizat de Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu, din Braşov.


Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri