Nereguli în administrarea fostelor tabere şcolare

Data publicării:
TABERE

Raportul Curţii de Conturi a scos la iveală că anumite active fin fostele clădiri au fost trecute în inventar cu valori ridicole, de până în doi lei. De altfel, inspectorii au descoperit că la Braşov ultima reevaluare a clădirlor a fost făcută în 2003, asta deşi ar fi trebuit să fie făcută o analiză din trei în trei ani. Actualul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret spune că pe vremea aceea nu era la conducerea instituţiei, dar are o explicaţie.

"Probabil că datorită stadiului fizic de degradare, probabil 100% procentual, această sumă s-ar putea regăsi, deci acesta este punctul meu de vedere", spune Gheoghe Nistor - director DJST Braşov 

În tot acest timp, taberele s-au degradat din ce în ce mai mult. Odată pline de elevi şi profesori, astăzi fostele complexuri au fost uitate şi lăsate în paragină.

În administrarea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret mai sunt astăzi 65 de clădiri ale fostelor tabere. Doar una dintre ele mai este funcţională, la Predeal. Cu o capacitate de aproape 100 de locuri, tabăra este din ce în ce mai rar pe lista de vacanţă a elevilor din ţară. O parte dintre clădiri au fost retrocedate, iar trei foste case de vacanţă pentru elevi sunt închiriate Primăriei Predeal. Restul sunt părăsite.

"Cred că cel mai indicat lucru ar fi să fie iniţiată o hotărâre de Guvern în baza căreia să fie preluate de către primăriile care sunt interesate de readucerea în circuitul turistic a acestor imobile", declară Gheorghe Nistor - director DJST Braşov.

Încă de acum doi ani, Primăria Predeal a trimis o solicitare la Ministerul Tineretului şi Sportului ca să obţină fostele tabere şcolare. Răspunsul încă este aşteptat.

"În acest momentu avem chiriaşi în aceste clădiri, sunt persoane care au fost evacuate din casele naţionalizate. Ne interesează ca pe viitor să le putem reda în partea acesta a taberelor pentru a fi folosite", precizează Liviu Cocoş - primarul municipiului Predeal 

În 2011, primăria Braşov a primit în administrare trei dintre taberele de la Timişul de Jos. Aici, autorităţile intenţionează să facă investiţii pentru refacerea clădirilor şi redarea lor în circuitul turistic. Până în luna septembrie, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret trebuie să termine reevaluarea activelor şi clădirilor pe care le au în administrare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri