Ouă şi brânză ţinute la temperaturi de 30 de grade

Data publicării:
CONTROL OUA

Funcţionarii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov s-au dus direct la vitrinele cu ouă aflate la vânzare. Printr-o simplă verificare a temperaturii din vitrină, autorităţile au descoperit că ouăle erau ţinute la 30 de grade.

SINCRON Sorin Susanu - comisarul şef al Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor

"Legea permite maxim 14-18 grade. O temperatură după cum am văzut în aceste frigidere care variază între 25 şi 31 de grade este mult peste cea admisă, lucru care duce la deteriorarea acestor produse ele devenind extrem de periculoase pentru consum"

Ouăle vor fi confiscate şi distruse. Un alt magazin, aceleaşi probleme! De astă dată, tăvi pline cu bucăţi de brânză era puse pe frigidere şi nu în interiorul lor.

"O bucată de brână ţinută aşa poate provica deranjamente stomacale, stări de vomă, greaţă. Produsele din carne prezintă uşoare modificări de alterare, culoare modificată, miros modificat. Nu sunt etichetate corespunzător", a precizat comisarul Daniela Benga.

Comercianţii prinşi cu produsele în soare riscă amenzi de până la 30.000 de lei. Aceştia au fost chemaţi la Protecţia Consumatorului ca să primească procesele verbale de contravenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri