Pregătiri pentru sezonul rece, în Poiana Braşov

Data publicării:
PARTII POIANA

În Poiana Braşov se munceşte încontinuu. În primăvară muncitorii au semânat iarbă, ca să stabilizeze solul şi ca zăpada să se fixeze mai bine, iar, în vară, au cosit-o. Acum, pârtiile sunt curăţate de aluviunile, aduse de ploaie şi de resturile lemnoase, pentru că în curând încep pregătirile pentru sezonul de schi.

Lucrări se fac, însă, la toate echipamentele care vor asigura, la iarnă, buna funcţionare a pârtiilor. Lacul, care alimentează instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, este pregătit pentru sezonul rece. Are o capacitate de 130.000 de metri cubi de apă şi se alimentează din apă pluvială şi din izvoare. Până acum, aici s-a strâns 95% din necesarul de apă.

La sfârşitul acestei luni, primăria va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa, peste iarnă, de întreţinerea pârtiilor din Poiana Braşov. Aceasta va trebui asigure bătătorirea zăpezii, montarea balizelor şi a gardurilor protectoare, întreţinerea tunurilor de zăpadă artificială, dar şi întreţinerea echipamentelor de transport pe cablu.

Până la începutul lunii decembrie, întreg domeniul schiabil trebuie să fie pregătit pentru ca firma, care va câştiga licitaţia, să poată începe lucrările de amenajare a pârtiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri