Reabilitarea termică pe banii statului, sistată la Braşov

Data publicării:
REABILITARE BLOCURI

Locatarii unui imobil situat pe strada Berzei se pot considera norocoşi. Şi asta pentru că au fost printre puţinii care, în 2012, au beneficiat de programul naţional de reabilitare termică.

"Noi am prins timpul ăla bun, am lucrat cu primăria şi a fost foarte bine şi ne-a ajutat foarte mult", declară Săndel Murgu, şef de scară.

După doar un an de când blocul a fost reabilitat, locatarii spun că au facturi mai mici la gaz.

"Noi stăm la patru şi s-a făcut şi acoperişul cu polistiren gros şi suntem foarte mulţumiţi. Plătim mai puţin la căldură", ne spune un locatar.

Patru companii au realizat lucrările la cele 10 blocuri, însă şi-au primit doar parţial banii pentru lucrări.

"Nu au venit toate fondurile de la bugetul de stat. Municipalitatea şi-a achitat obligaţia de 30%, asociaţiile de proprietari şi-au achitat partea de 20%, snigurele fonduri care nu au venit sunt cele de la bugetul de stat", afirmă Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov

Restanţa ministerului ajunge la aproape 900.000 de lei, iar anul acesta nu s-a alocat niciun ban pentru acest program, deşi mulţi dintre locatari au apucat să strângă partea lor din suma necesară.

Mulţi dintre locatari nu au mai avut răbdare să aştepte după banii de la stat şi şi-au reabilitat blocurile în regie proprie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri