Sari la conținut
News Alert

Revelion la hotelul de gheaţă

În peisajul de un alb imaculat de la Bâlea Lac a apărut şi anul acesta un hotel de gheaţă. Din apa îngheţată a Lacului Bâlea au fost decupate blocuri mari de gheaţă, care au servit apoi drept material de construcţie. După o trudă de o lună şi jumătate, la care au participat 25 de oameni, edificiul îngheţat este gata, spre încântarea turiştilor.

Cele 12 camere au fost decorate diferit şi sunt gata pentru oaspeţii care vor întâmpină 2015 în hotelul de gheaţă.

În camerele de gheaţă temperatură este de 2, 3 grade dar pentru ca turiştii să aibă tot confortul au fost aduse pături din blană de oaie şi saci de dormit foarte călduroi."

În incinta hotelului vor funcţiona un Ice Bar şi un Ice Restaurant, unde preparatele sau băuturile comandate sunt servite pe platouri şi pahare cioplite în gheaţă.

Meniul pentru noaptea de Revelion include bunătăţi cum ar fi muşchiuleţ de porc învelit în bacon, cu garnitură de cartofi la cuptor cu mirodenii. Desertul va fi servit şi el ..pe pat de gheaţă.

Un Revelion petrecut în hotelul de la Bâlea Lac costă 440 de lei de persoană, preţ în care este inclusă şi cina festivă. Anul acesta, peste o mie de turişti vor trăi experienţa unei nopţi petrecute în hotelul de gheaţă. Poate chiar mai mulţi, dacă vremea va permite funcţionarea hotelului până în martie.

Rreporter: Ruxandra Morar
Operator: Răzvan Rădache