Sari la conținut

Risc de inundaţii pe Valea Oltului

Viaductul de la Râu Vadului este în reparații, iar CNADNR a deviat traficul pe o rută provizorie, foarte aproape de râul Olt. Din cauza precipitațiilor din ultimele zile, râul a ieșit din matcă și riscă să inunde șoseaua.

"Lucrătorii de la Drumuri Naționale încearcă să monteze acum saci cu nisip pe marginea drumului național, astfel încât apa să nu ajungă pe carosabil. Nivelul apei este destul de crescut. Practic, Oltul a ajuns până la nivelul asfaltului",  Adela Mohanu, reporter Digi24.

Echipaje de poliție patrulează permanent pe DN7, în zona cu risc de inundații.

"Ne-am deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanții SDN Vâlcea, ISU Vâlcea, de la Apele Române, să luăm măsuri, astfel încât să nu avem probleme în zonă. S-au găsit mai multe soluții, vom vedea și în funcție de condițiile meteorologice, cum va evolua situația", cms.Cătălin Oprescu, șef Biroul Drumuri Naționale IPJ Vâlcea. 

Valea Oltului este o rută tot mai dificilă pentru șoferi. Una dintre cele mai aglomerate șosele din România este de un an în reparații, în diverse zone, iar acum au apărut noi restricții de viteză, din cauza apei care amenință să intre pe șosea.

"Cred că dacă... Noroc că nu mai plouă, că dacă ar mai ploua, ar trece peste stradă", spune un şofer.
" Mai mult ca sigur tot traficul internațional ar fi un pic dat peste cap, pentru că-s foarte multe camioane în spate", spune alt şofer.

Reprezentanții Hidroelectrica susțin că gospodăriile nu sunt ameninţate.

"Sigur că deversăm controlat toată cascada de 32 de centrale de pe Olt, pentru că capacitatea maximă de uzinare este de 320. Cei de la CNADNR, fără să aibă avizul Apelor Române și cu atât mai puțin al nostru, au deviat DN7 în zona Câineni, prin albia care e, într-adevăr, inundabilă a Oltului. Deci până la urmă vina și responsabilitatea este integral a CNADNR-ului", Remus Borza, administrator Hidroelectrica. 

Meteorologii au anunțat noi precipitații abundente în județele Sibiu și Vâlcea, pentru ziua de joi.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu