Salvați de sunetul muzicii 

Data publicării:
SCOALA MUZICA SB

Ema are 11 ani și crește, alături de cei doi frați, din ajutorul social al mamei. Tatăl i-a părăsit în urmă cu 7 ani. Viața ei a căpătat un sens în urmă cu doi ani, când a intrat pentru prima dată la școala de muzică din sat. A ales vioara, dintr-un motiv simplu.

" Pentru că este regina instrumentelor ", spune Ema, elevă. 

Nu are din ce să își cumpere o vioară numai a ei, motiv pentru care petrece ore întregi la școala de muzică. S-a înscris și la cursurile de canto, pentru că acasă se aude numai vocea ei.

Dar Ema are planuri mari.

" Vreau să fac și școala generală, și liceul, facultatea, masteratul și doctoratul ". povestește Ema. 

Spre muzică au îndrumat-o frații mai mari. Marian a învățat aici să cânte la flaut, iar Darius, la saxofon.

" Pentru mine-i cea mai mare bucurie. Să-ți vezi copiii că cântă. E o șansă. Poate muzica… ajung ceva. Și chiar dacă n-or ajunge departe, dar să-ți vezi copilul pe scenă, că cântă, e aplaudat de toți… e o bucurie, e o bucurie imensă ", spune Maria Deju, părinte. 

Toți cei trei copii au urcat astăzi pe scenă, pentru concertul de final de an.

Fundația Ruth Zeckert a venit cu ideea școlii de muzică pentru copiii din medii sărace acum patru ani. A pornit la drum cu un profesor de percuție și 5 copii. Acum, școala are 13 profesori și 250 de elevi, în total.

" Aici simt că prindem ceva ce are fiecare în sânge. Și nu trebuie să importăm noi ceva. Voi trebuie să învățați, trebuie să munciți, trebuie să fiți curați, trebuie, trebuie", afirmă Ruth Zeckert, președintele fundației. 

Copiii urmează cursurile școlii de muzică gratuit. Cei mai experimentați și care au împlinit vârsta majoratului au format o orchestră și își câștigă existența din concertele pe care le susțin la diferite evenimente.

Reporter: Adela Mohanu / Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri