SIBIU. Vinul fiert, atracţia târgurilor de Crăciun

Data publicării:
VIN FIERT

Vinul fiert cu scorţişoară sau lămâie rămâne printre produsele preferate de turiştii care ajung să viziteze Sibiul, mai ales când în oraş se desfăşoară Târgul de Crăciun.

De patru ani de zile Ştefan Lungu colindă ţara în lung şi în lat şi spune că nu e talcioc sau oraş în care să nu fi fiert vin până acum. Omul de afaceri spune că prezenţa la astfel de târguri îi aduce un profit garantat.

"Este un vin natural din struguri, făcut de noi. Ţinând cont că a început Târgul de Crăciun de o săptămană jumătate, maxim două, merge destul de bine. Vinul fiert încălzeşte omul", spune Ştefan Lungu, producător.

Preţul vinului fiert este cu 10% mai mic decât cel de anul trecut, spun producătorii, care ocupă un sfert din cele 70 de căsuţe amenajate în Piaţa Mare a Sibiului cu ocazia Târgului de Crăciun.

"Cred că începe să devină o atracţie. Să mergi în fiecare seară să guşti un alt vin fiert, cred că este o chestie bună." a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu. 

Comercianţii prezenţi la târguri, investesc 2.000 de euro într-un spaţiu bine plasat, dar şi în vinul cumpărat din podgorii sau de la micii producători de la sate. În funcţie de cantitate, un pahar de vin fiert costă între 3 şi 5 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri