Sari la conținut

SIBIU. Zece autoturisme s-au ciocnit pe DN1 din cauza poleiului

Prima mașină, la volanul căreia se afla o şoferiţă, a alunecat într-o curbă și a intrat în parapetul de pe mijlocul drumului. Șoferul autoturismului din spatele său nu a mai putut evita coliziunea. Rând pe rând, alte opt mașini au derapat și s-au oprit fie în autovehiculul din față, fie în șanț.

"Am pierdut controlul volanului din cauză că era polei foarte mare pe jos, am intrat în parapetul din stânga, care m-a aruncat în parapetul din dreapta. Altceva nu-mi aduc aminte. Ce s-a întâmplat în spatele meu, nu știu, dar ideea e că era foarte nasol pe jos, de aia am derapat", a spus şoferiţa implicată în accident.

"Am frânat cel puțin 250 de metri. Și nu frână rapidă, treptat! Și nu se oprea mașina, din cauza poleiului. Acum, când ați venit dvs., este dezghețat drumul. Dar când am venit noi, era înghețat drumul, credeți-mă. Nu-și fac treaba cum trebuie cei de la deszăpezire", spune o altă şoferiţă implicată în accident.

Din fericire, șoferii nu circulau cu viteză, așa că doar o persoană a suferit răni ușoare în zona toracică. Lucrătorii de la Drumuri Naționale susțin că dat cu material antiderapant încă de azi-noapte.

"La ora 4:00 încă nu era depus, nici polei nu era pe jos, nimic  S-a dat cu antiderapant, cum să nu", a spus un muncitor de la CNADNR.

"Cauzele accidentului sunt neadaptarea vitezei în condiții de carosabil acoperit cu polei. Se fac verificări dacă s-a acționat conform reglementărilor pe Drumul Național. În condițiile în care societatea care se ocupă cu starea de viabilitate a drumurilor nu a acționat, se vor lua măsuri de sancționare, conform legii" , a declarat insp. pr. Dănuţ Popa, Serviciul Rutier Sibiu.

Meteorologii au emis în această dimineață un cod galben de polei, care a inclus și drumurile naționale din centrul țării.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu