Sari la conținut

Sistemul de videoconferinţe, nefolosit

Din cele 58 de de primării din judeţ, doar cu 17 s-a putut face conexiunea la ultima videoconferinţă organizată săptămâna trecută de reprezentanţii Prefecturii Braşov. Fie primarii nu au răspuns apelului Prefecturii, fie internetul sau sunetul nu le-a permis edililor să comunice.

 "A fost problemă cu nu s-au putut auzi unul cu altul, degeaba te auzi, nu te vezi, e ca în filmele mute. Ca orice lucru nou la bun început cam scârţăie. Când va funcţiona aşa, sau electronic,atunci va fi de mare utilitată şi pentru noi şi pentru judeţ", spune Mihai Dişor, primarul comunei Hărman.

"Nu am putut să aud, deci a fost o problemă tehnică acolo, probabil se va rezolva. Deci nu mă auzea domnul prefect şi domnul colonel, eu îi auzeam perfect. Puţin mai multă instruire cu toată lumea că am văzut că se întâmplă chiar şi suprapuneri, nişte probleme tehnice care ar trebui să le respecte toată lumea", a spus Ion Rusu, primarul comunei Sânpetru. 

Există însă şi primari mulţumiţi de sistemul de videoconferinţe şi mărturisesc faptul că aşa sunt scutiţi de drumurile pe care trebuiau să le facă înainte până la Prefectură.

"În primul rând ne scuteşte de a ne deplasa la Braşov, stăm frumos în faţa ecranului aflăm toate noutăţile. Deci e ok, e chiar bine pusă la punct tehnologia asta", spune  Dorin Blendica, viceprimar în Teliu.

Reţeaua de videoconferinţă între prefectură şi primăriile din judeţul Braşov a fost realizată cu ajutorul Serviciului de Comunicaţii Speciale şi a fost introdusă în urmă cu un an de zile. În aceste şedinţe sunt analizate probleme de mediu, de cadastru sau situaţii de urgenţă.

"O să verificăm încă o dată cu o altă situaţie cu care sper să nu ne întâlnim, dar va trebui să facem o verificare pentru a fie toţi prezenţi. Noi le trimitem circulare şi acestea merg pe fax şi pe mail, deci avem un mod de comunicare cu dânşii. Dar am vrut acest sistem de comunicare pentru ca fiecare să îşi spună punctul de vedere", a precizat Mihai Mohaci, prefectul judeţului Braşov. 

Întreaga investiţie în aparatura necesară sistemului de videoconferinţe a costat 5.000 de euro.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan