Sunt nevoiţi să returneze sporul de dispozitiv

Data publicării:
SPOR DISPOZITIV

Carmen Sava lucrează de peste 20 de ani la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. După atâţia ani de muncă, femeia se teme acum că, de anul viitor, va primi cu 25% mai puţin la salariu şi asta pentru că reprezentanţii Curţii de Conturi au dat în judecată instituţia pentru că ar fi acordat sporul de dispozitiv în mod ilegal.

"O leafă mai mică, probleme mai multe şi poate, pentru unii dintre noi, rate neplătite. Ce să facem, asta e!", declară Carmen Sava.

Sporul de dispozitiv este acordat din 2008, de când angajaţii din aparatul adiministrativ au câştigat în instanţă acest drept.

"Angajaţii au dobâinut sentinţe în acest sens şi noi am fost nevoiţi să acordăm acest spor de dispozitiv, care însemană 25% din salariu. Oricum, salariile, după cum bine ştiţi, sunt destul de mici. Sunt sub 1.000 de lei", a declarat, Marian Voinescu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale. 

Procesul dintre Curtea de Conturi şi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din Braşov a ajuns pe masa magistraţilor Curţii de Apel Braşov. Aceştia au amânat sentinţa în acest caz, pentru data de 22 ianuarie.

Până atunci, însă, angajaţii se tem că vor fi nevoiţi să achite, retroactiv, acest spor de dispozitiv şi spun că, în cazul în care vor pierde, vor cere plata în rate.

Mircea Niţescu, vicelider de sindicat la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, aifrmă că "diminuarea cu 25%, în condiţiile în care şi aşa viaţa este destul de grea, ar însemna trecerea la limita de subzistenţă. Sperăm totuşi, în instanţele care judecă această speţă să ne dea un verdict bun".

În situaţia celor 135 de angajaţi de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale sunt sute de angajaţi de la primăriile din judeţ. La Primăria Săcele, de exemplu, sentinţele au fost deja date, iar oamenii spun că vor rămâne acum cu un salariu foarte mic. La fel se întâmplă şi cu angajaţii Direcţiei de Servicii Sociale din Braşov, care au primit în această săptămână deciziile de impunere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri