Sute de posturi, la târgul de cariere

Data publicării:
TARG CARIERE 151013

Mihaela este încă studentă la master, dar vrea să-şi găsească un loc de muncă sau cel puţin un post de internship. Este conştientă că, pentru a avea un job bine plătit, are nevoie de experienţă, aşa că este dispusă să accepte orice ofertă.

"Mi-aş dori un internship dar, din câte am înţeles, nu se plăteşte. Deci cred că o să merg pe principiul că o să fac doar practică. Am mai căutat, m-am mai interesat pe internet, dar e totuşi mai bine când vorbşti cu omul, cu angajatorul faţă în faţă ", ne spune Mihaela.

Majoritatea dintre cei care au venit astăzi la târgul de cariere nu au mari pretenţii. Vor doar să-şi găsească un loc de muncă, iar angajatorii să nu le ceară experienţă.

"Eu am terminat facultatea de psihologie pedagogie, mastre consiliere psihologică şi educaţională şi facultatea de drept am terminat-o anul ăsta şi aş vrea să lucrez în domeniu. Dacă nu se poate în domeniu aş învăţa orice", afirmă un student.

Dacă unii angajatori au venit cu zeci de locuri de muncă disponibile pentru studenţi, alţii au pretenţii mult mai mari.

"Căutăm o grămadă de oameni tehnici. Asta înseamnă programatori, fie ei juniori, sau seniori. Căutăm şi alte tipuri de posturi. De exemplu căutăm un key account manager sau căutăm un manager de marketing", declară Roxana Spânu, unul dintre angajatorii prezenţi la târg.

La târgul de cariere participă 23 de angajatori cu peste 250 de locuri de muncă disponibile. 70% din posturi sunt pentru cei cu studii superioare.

Noutatea din acest an sunt atelierele de specialitate, unde aspiranţii la un loc de muncă pot participa la training-uri şi seminarii despre cum să-şi găsească mai uşor un job şi cum să se adapteze cerinţelor angajatorilor. Târgul de cariere va rămâne deschis până miercuri, la ora 19:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri