Tancuri de răcire a laptelui, finanţate de Guvern 

Data publicării:
TANCURI LAPTE

Domnul Ştefan este din Tărlungeni şi are în gospodăria sa câteva vaci, de la care, în lunile de vară, obţine şi 100 de litri de lapte. Până acum din cauza preţului prea mic oferit de procesatori bărbatul a preferat să-l dea cunoscuţilor.

"Am abonaţi la care dau lapte şi din ce rămâne fac caşcaval pe care îl valorific", ne spune Ştefan Kajcsa - crescător de vaci

Pentru că de la 1 ianuarie 2014 micii crescători nu vor mai putea comercializa lapte neconform pe piaţă sau spre unităţile de procesare, oamenii cred că achiziţionarea unui tanc de răcire a laptelui este o soluţie bună.

Crescătorii vor fi nevoiţi să se asocieze la nivelul fiecărei comune, pentru a putea să-şi cumpere tancul de răcire a laptelui, a cărui valoare însă, nu trebuie să depăşească 5.000 de euro.

"Este un prim pas pentru a obţine lapte euroconform. Sigur că sarcina cealaltă o să le revină fermierilor: de-a respecta igiena mulsului şi dacă vor respecta igiena mulsului, împreună cu tancurile de răcire, o să aibă lapte euroconform", declară  Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci „Bălţata Românească".

Pentru achiziţionarea tancurilor de răcire în comune Gvernul va aloca mai bine de 70 milioane lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri