Un drum regal, dar plin de gropi 

Data publicării:
DRUM CHARLES

Nu de puţine ori prinţul Charles s-a declarat un militant al conservării satelor pitoreşti din Transilvania. Ideea Alteţei Sale Regale s-ar aplica perfect drumurilor care duc către satele unde prinţul are mai multe proprietăţi: Micloşoara, Viscri, Valea Zălanului şi care sunt plombate şi pline de gropi şi cratere. Un exemplu este chiar drumul judeţean 131, care duce spre Micloşoara, unul dintre satele preferate ale Alteţei Regale.

"Pe drumul judeţean nu s-au făcut reparaţii capitale cam de 15 ani. În fiecare an se fac micile reparaţii" spune Rudolf Bela - viceprimarul comunei Belin  

Unul dintre podurile care fac legătura între judeţele Braşov şi Covasna de-abia se mai ţine în pilonii de lemn. Vechi de peste 60 de ani, podul de peste Olt aproape că a cedat. Din 2009, autorităţile din judeţul Covasna încearcă să îl repare.

Autorităţile locale dau din umeri şi spun că responsabilii sunt la centru. Primarii spun că au depus solicitări la Consiliul Judeţean, atât în ceea ce priveşte Drumul Judeţean 131 cât şi în privinţa reabilitării podului.

"Încă din 2008 când am ajuns primar, am cerut acest lucru ca să fie podul reparat dacă se poate sau să fie făcut un pod nou", declară Bihari Edomer - primarul comunei Aita Mare.

De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna spun că este nevoie să-şi unească forţele cu autorităţile din judeţele vecine ca să poată să repare drumul judeţean.

"Am aprobat încă de luna trecuta o hotărâre de CJ pentru crearea unui parteneriat cu Braşov şi Harghita pentru a depune un proiect european în ciclul 2014 - 2020 pentru a reabilitare totală. Până la reabilitarea totală vom face întreţinere pe timp de vară", afirmă Helving Laszlo - vicepreşedintele CJ Covasna. 

În ce priveşte podul de lemn, Consiliul Judeţean a încheiat procedura de licitaţie, aşa că de săptămâna viitoare vor începe lucrările de reconstruire a acestuia. Investiţia se ridică la aproximativ 600.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri