Alba. Secţii renovate din sponsorizări la Spitalul Judeţean

Data publicării:
SPITAL ALBA

Secţiile de Chirurgie şi Urologie ale Spitalului Judeţean din Alba nu au fost reabilitate din 1973, anul în care s-a înfiinţat unitatea medicală.

"Din salon lipseşte infrastructura necesară unui salon de spital, mai ales în cazul unui salon dintr-o secţie de chirgie. Mă refer la aspiraţie, la oxigen, la sistemul de alarmare. Confortul... trebuie să spunem, lasă de dorit şi bineînţeles pacienţii suferă din această cauză", a declarat Dan Pahonţu, şeful Secţiei de Chirurgie.

Dotările saloanelor nu respectă standardele legale. Reparaţiile sunt necesare cu atât mai mult cu cât, în acest an, spitalul trebuie să fie evaluat în vederea acreditării. Cum bani de la Ministerul Sănătăţii nu au venit, conducerea unităţii sanitare a apelat la Consiliul Judeţean şi la oamenii de afaceri din oraş pentru finanţare. Aceştia nu sunt însă la prima sponsorizare.

"La început mai timid, apoi din 2012 mult mai prezenţi, oamenii de afaceri ni s-au alăturat atât în proiectul oncologie, ATI şi în proiectul Unitatea de Primiri Urgenţe", a precizat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean Alba.

"Prin acest gest al nostru, venim în sprijinul celor care au probleme şi care ajung în secţia de chirurgie, pentru că, aşa cum ştim, majoritatea problemelor medicale se rezolvă cu bisturiul", a spus Ioan Popa, directorul unei firme care a decis să ajute unitatea medicală.

"Este adevărat că sprijinul Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte modernizarea şi dotarea spitalului, în ultimii trei ani de zile, a cam lipsit. Să iei, totuşi, de pe sănătatea omului, nu este drept din partea ministerului", crede Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Reabilitarea celor două secţii, care au împreună 80 de paturi, costă 2,4 milioane de lei, iar lucrările vor dura un an. Lucrările presupun schimbarea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice, precum şi modernizarea saloanelor. Cei care vor avea de câştigat vor fi pacienţii. Spitalul Judeţean din Alba asigură asistenţă medicală de specialitate pentru cei aproape 400.000 de locuitori ai judeţului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri