Sari la conținut

Ambulanţe noi pentru serviciile de ambulanţă

Cele 48 de ambulanțe au fost echipate cu aparatură la Gilău.

"Nu suntem cu nimic mai jos și pot să spun chiar că suntem peste, pentru că aici mașinile sunt cu capacitate de telemedicină față de dotarea care este în alte săli. La prețuri însă suntem cu 10-20% sub prețul european, dacă luăm ambulanțe de acest nivel, care respectă standardul, care respectă totul", a afirmat Raed Arafat, secretarul de stat în MAI.

Acesta a anunţat că elicopterul destinat intervenţiilor în nord-vestul ţării a fost deja achiziţionat: "Elicopterul este, pilotii sunt. S-au mai primit acum elicoptere din fondurile structurale transfrontaliere care ne permit să avem elicoptere de rezervă, pentru că asta era una din probleme și a doua problemă este hangarul care este în curs de rezolvare pentru a putea fi ținut acolo. Deci anul ăsta o să îl vedeți funcțional, vă spun sigur."

Prețul unei ambulanțe de categoria B, cum este cazul celor 48 predate la Cluj, ajunge la 60.000 de euro. Cele mai multe mașini, în număr de șase, au ajuns la București, în timp ce restul județelor au primit câte una sau două autospeciale.