Calendarul de vaccinare, modificat

Data publicării:
vaccinare

Părinţii sunt supăraţi că nu au fost informaţi de modificarea acestui calendar de vaccinare şi le cer explicații medicilor de familie.

"Părinţii ne sună să ne întrebe dacă să facă sau nu vaccinul, pentru că în carnetul de vaccinări este trecut vaccinul împotriva poliomielitei la vârsta de 9 ani. Întrebarea este de ce se face la copii, la 6, 7 şi 8 ani. Se face pentru că se modifică calendarul de imunizări, dar nu au fost informaţi suficient părinţii", explică medicul de familie Ioan Mureșan.

O altă noutate pentru părinţi este că vaccinarea se face în cabinetele şcolare şi nu la medicii de familie, ca până acum.

"În această perioadă, vaccinăm atât clasa a II-a, cât şi clasa pregătitoare. Eu personal am un număr de 352 de copii pe care trebuie să-i vaccinez în luna decembrie şi la începutul lunii ianuarie, spune medicul şcolar Daniela Rajka.

"Ideea este ca, până la vârsta de şcolar, copilul să fie vaccinat, în aşa fel încât în cele mai bune condiţii de administrare şi supraveghere, această manoperă medicală să fie efectuată", explică Mihai Moisescu, directorul executiv al DSP Cluj.

Programul naţional de imunizări a fost adaptat la cel din alte ţări europene, precum Franţa sau Germania. Ordinul de modificare a programului de vaccinare a fost dat în aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri