Clujul, viitorul Hollywood al României

Data publicării:
filme

Noul centru este construit la periferia oraşului Cluj-Napoca, pe Dealul Lomb, pe un teren de 70.000 de metri pătrați, folosit până nu demult ca păşune.

Acesta va cuprinde spaţii pentru producţia de film, dar şi un incubator de afaceri. În total, 26 de firme, studiouri de producţie video şi centre culturale vor avea sediul aici.

Complexul de Industrii Creative va cuprinde patru clădiri, ce vor fi construite pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Lucrările la corpul principal sunt cele mai avansate. "Două subsoluri, un parter şi cinci nivele. Subsolurile sunt parcări, celelalte nivele sunt birouri şi hale de creaţie. Corpul D are două nivele, subsol cu parcare subterană şi la parter, o hală de creaţie. Corpul B are trei nivele, două de subsol, adică parcări, parter şi etaj", explică Tamas Csaba, reprezentantul constructorului.

Centrul de Industrii Creative trebuie să fie gata în mai puţin de doi ani. Autorităţile locale urmăresc prin acest proiect dezvoltarea sectorului cinematografic şi susţinerea IMM-urilor.

"Stadiul fizic al lucrărilor este de 13% astăzi, termenul de finalizare fiind februarie 2015. Este un proiect de aproximativ 10 milioane de euro cu o contribuţie 50% - 50% primărie - fonduri europene şi aici vor lucra cel puţin 26 de intreprinderi mari, mici şi mijlocii pe mecanismul incubatorului de afaceri", spune primarul Emil Boc.

În următorii 15 ani, în zona Dealului Lomb vor lucra peste 20.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri