Sari la conținut

Decizie surpriză la Liceul de Muzică. Învăţătoarea care a jignit elevii de clasa I va primi salariul diminuat

Consiliul de Administraţie al şcolii a decis ca învăţătoarea să fie sancţionată prin diminuarea salariului cu 15%, timp de şase luni. Membrii consiliului au respins astfel propunerea făcută de conducerea liceului.

"Eu am propus excluderea doamnei învățătoare din învățământ. Votul a ieșit 7 cu 5, 7 împotriva acestei măsuri și 5 pentru. Automat s-a trecut la următoarea pedeapsă", a afirmat Vasile Sârdean, directorul Liceului de Muzică.

"Pentru noi a fost o surpriză hotărârea Consiliului de Administraţie al şcolii, ne aşteptam la altceva, dar cei care au competenţa în totalitate şi sunt singurii care pot să hotărască aici sunt cei din Consiliul de Administraţie al şcolii", a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj.

Conducerea liceului şi-a dat demisia după votul din Consiliul de Administraţie.

"Am demisionat din cauza opoziției Consiliului Administrativ. Înseamnă că nu mai are încredere în mine, în propunerile mele și mi se pare o demisie de onoare, cinstită şi corectă", a afirmat directorul şcolii.

Din Consiliul de Administrație al şcolii fac parte atât profesori, cât şi consilieri locali şi părinți.

"Mi se pare o prostie ca domnul director şi doamna directoare adjunctă să-şi dea demisia de onoare din cauza dânsei, deci dânsa ar trebui să aibă puţin obraz şi să plece", este părerea unei mămici.

"Posibil să fie o scăpare de moment, dar asta trebuie văzut de colegii profesoarei şi cântărit în mod real. Până la urmă, ştiţi cum este, toată lumea mai e nervoasă, dar să nu se răsfrângă asupra învăţământului şi copiilor, asta este important", a afirmat un alt părinte.

"Dacă este într-adevăr vinovată şi dacă ea a recunoscut că da, au fost cuvintele ei în circumstanţele date şi prezentate, mi se pare o sancţiune foarte mică", a spus o altă mămică.

Învăţătoarea a fost suspendată din funcţie pe durata derulării anchetei, timp în care dascălul a fost în concediu medical.